Aten

Alla har nog hört talas om Aten någon gång. Den gudomliga staden med dess historia, där bl.a Platon och Aristoteles filosoferade, och iden om demokrati föddes. Med andra ord grundpelarna för det civiliserade samhället. Aten är idag Greklands huvudstad, här finns massvis av turistattraktioner, högklassiga hotell god mat och ett gediget nattliv. Aten utgör även basen för de som vill ta färja eller flyg till Greklands underbara öar. Några Milstolpar: Akropolis, Plaka, Syntagma torget.

Tinos

Tinos

En vacker ö som skiljer sig från Greklands andra öar. Är du ute efter nattliv och fullpackade stränder så bör du inte åka hit. Tinos är en helig ö och pilgrimer åker hit för att besöka Panagia Evangelistria kyrkan. Kyrkor, klocktorn och trånga gränder är något öns byar har gemensamt, stränderna längs med kusten är kända för att vara relativt lugnare.

Mykonos

Gillar du att festa på semestern, då kan det vara värt med en tur till ön Mykonos, som verkligen är känd för sitt nattliv. Även om det festas rejält här så är det inte i närheten av vad som sker på bl.a Kos. Mykanos är vackert, precis som på de populära vykorten från Grekland. Vita hus, grönska och blåa balkonger. Mykanos är verkligen värt ett besök.

Tassos

Som många andra grekiska öar, är Tassos också väldigt vackert. Det är den nordligaste ön i Grekland och kanske inte lika känd bland svenska turister som de andra öarna. Här finns en rik natur, och även mycket arkeologiska utgrävningar. Ön är rund och du kan lätt ta dig runt med bil och självklart finns det gott om sandstränder precis som det ska va.

Santorini

Det är nog många som kan hålla med om att Santorini är en av de vackraste grekiska öarna och förmodligen också i hela Medelhavet. Underbara utsikter, branta klippor som sträcker sig ut till havet, högklassiga stränder som t ex Redbeach känd för sin röda sand och mycket mer.Bestämmer ni er för att åka till Santorini, var då beredda på att under högsäsong kommer denna lilla ö vara full av turister vilket dock kan få ön att tappa lite av sin charm.

Kefalonia

Här finns det något för alla turister. Ett underbart landskap med ett ovanligt rikt natur och djurliv. Öns historia går långt tillbaka i tiden, och även här finns spår av den grekiska mytologin. Kefalonia bjuder på ett gediget nattliv, badstränder, shopping med andra ord underhållning åt hela familjen.

Samos

Rik på arkeologiska utgrävningar, sköna stränder och natur, hotell och restauranger samt en befolkning med stor erfarenhet av att ta hand om oss turister, så är Samos en av favoriterna bland de grekiska öarna. Samos tillhör ögruppen i nordöstra Egeiska havet och ligger närmast det turkiska fastlandet.

Kreta

Största av alla de grekiska öarna, och för oss svenskar har Kreta länge varit ett semesterparadis. Kreta är också en av de populäraste turistmålen Grekland har att erbjuda. Heraklion är Kretas huvudstad, men om ni vill njuta av ön Kreta på riktigt då brukar Rethymno och Platanias rekommenderas. Här hittar du massor av turistattraktioner och härliga sandstränder. Boka Nu!