Varje gång jag ska ut och resa, brukar jag kontrollera priserna för de olika flygbolagen på respektive sida samt kolla av en jämförelsesajt för flygresor och flygbiljetter. Populära tjänster för det är Flygresor.se, Destination.se och Reseguiden.

Det märkliga är att det faktiskt ofta är billigare pris på en jämförelsesida än hos flygbolagen själva. Särskilt om du bokar tätt inpå resan så kommer du kunna se att resebyråer har ett lägre pris än bolagen. Troligtvis beror detta på att de har köpt upp ett större antal biljetter som de sedan behöver göra sig av med innan det är för sent.

jämförelsesajt för flygresor

Vad man bör kolla också innan bokning är de olika resebyråernas garantier, det kan skilja väldigt mycket mellan dom och händer något oförutsätt innan eller under resan är det inte säkert att du får pengar tillbaka från din resebyrå. Här beror det lite grann på hur man är lagd som person, om man gillar att ”chansa” lite eller om man vill känna sig trygg eller kanske t o m att man hellre på ett moraliskt plan vill gynna de seriösa aktörerna på maknanden.

Sajterna fungerar ofta på samma sätt, du söker på avreseort och destination, knappar in datum och andra parametrar och söker, en sökning som brukar ta upp emot 30 sekunder att genomföra. Därefter kan du sortera ut guldkornen och se vilka flygtider och bolag som finns, resultatet är alltid sorterade efter pris då det är den mest intressanta faktorn för de allra flesta resenärer.

Så för att sammanfatta, ska du och flyga och är intresserad av billigaste priset, gör du bäst i att både kolla på flygbolagens sidor samt din favoritjämförelsesida.